Jak zrobić Muffinki z jeżynami 2

muffinki z jeżynami – lista składników:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju,
  • mleka
  • 1 szklanka cukru,
  • 1,5 szklanki jeżyn
  • jeżyny
  • 250ml mleka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

muffinki z jeżynami Przygotowanie:

Zobacz również: ciasteczka z bezą

Herbatniki z jeżynami 2 Połącz suche składniki w jednej misce: cukier, sól, proszek do pieczenia i mąkę Połącz mokre składniki w kolejnej misce: olej, mleko i jajka, i dokładnie je ubij. Następnie ostrożnie wymieszaj suche składniki z mokrymi, aż suche staną się rozmoczone. Do ostatniej mieszanki dodaj suszone, oczyszczone jeżyny. Po prostu zamieszaj. Przełóż masę do formy wypełnionej kubkiem (ta porcja ciasta wystarcza na około 17 babeczek). W piekarniku nagrzanym do 200 stopni podgrzewaj herbatniki przez około 20 minut (aż będą złocistobrązowe). Podawać ze świeżymi jeżynami i listkami mięty jako dekoracją. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *