Jak zrobić Muffinki z marmoladą

Dawno nie zasypywałam Was przepisami na muffinki. W zasadzie lubię muffinki, bo robi się je dość szybko. Tutaj mamy wydanie z marmoladą. 🙂 Palce lizać!

muffinki z marmoladą – lista składników:

  • Masło roślinne 100 g, roztopione i ostudzone
  • Jajko 2 szt.
  • SKŁADNIKI SUCHE:
  • Mąka tortowa 350 g
  • SKŁADNIKI MOKRE:
  • Cukier puder 80 g
  • Cukier puder do posypania
  • DODATKOWO:
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Marmolada o smaku truskawkowym (lub innym dowolnym)
  • mleko 3,2%, 1 szklanka

muffinki z marmoladą Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Planowanie jest niezwykle proste i szybkie. Przed użyciem pozwól masłu roślinnemu ostygnąć. Od tego momentu skonsoliduj każde z suchych mocowań w jednej misce, a każde z mokrych mocowań w innej. Od tego momentu mąkę łączy się z cukrem pudrem, aby utworzyć połączenie między dwoma naczyniami, a następnie napełnia się je ubitymi jajkami, mlekiem i pastą. Połącz całkowicie łyżką. 2 Podobnie jak herbatniki, papierowe kubki rozlewają się. Napełnij papierowe kubki jedną łyżką mieszanki, jedną łyżką dżemu i drugą łyżką gracza, aby przykryć galaretkę. Z tego wychodzi około 16 muffinek. 3 Ustaw temperaturę na 170 stopni Fahrenheita na 20 do 25 minut. Po ostudzeniu biszkopty posypać cukrem pudrem. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *