Dawno nie zasypywałam Was przepisami na muffinki. W zasadzie lubię muffinki, bo robi się je dość szybko. Tutaj mamy wydanie z marmoladą. 🙂 Palce lizać!
muffinki z marmoladą – lista składników:
- Masło roślinne 100 g, roztopione i ostudzone
- Jajko 2 szt.
- SKŁADNIKI SUCHE:
- Mąka tortowa 350 g
- SKŁADNIKI MOKRE:
- Cukier puder 80 g
- Cukier puder do posypania
- DODATKOWO:
- Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- Marmolada o smaku truskawkowym (lub innym dowolnym)
- mleko 3,2%, 1 szklanka
muffinki z marmoladą Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Planowanie jest niezwykle proste i szybkie. Przed użyciem pozwól masłu roślinnemu ostygnąć. Od tego momentu skonsoliduj każde z suchych mocowań w jednej misce, a każde z mokrych mocowań w innej. Od tego momentu mąkę łączy się z cukrem pudrem, aby utworzyć połączenie między dwoma naczyniami, a następnie napełnia się je ubitymi jajkami, mlekiem i pastą. Połącz całkowicie łyżką. 2 Podobnie jak herbatniki, papierowe kubki rozlewają się. Napełnij papierowe kubki jedną łyżką mieszanki, jedną łyżką dżemu i drugą łyżką gracza, aby przykryć galaretkę. Z tego wychodzi około 16 muffinek. 3 Ustaw temperaturę na 170 stopni Fahrenheita na 20 do 25 minut. Po ostudzeniu biszkopty posypać cukrem pudrem. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz