Jak zrobić Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana

Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki bananowo czekoladowe, które będą smaczne, a przy okazji naprawdę nieskomplikowane, to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. Muffinki bananowo czekoladowe to doskonała opcja dla każdego miłośnika czekoladowych słodkości. Muffinki bananowo czekoladowe to doskonała opcja dla każdego miłośnika czekoladowych słodkości. W połączeniu ze słodkimi bananami kakao jest doskonałą propozycją. To jeden z tych deserów, który choć zdrowy, naprawdę dobrze smakuje. Można go zrobić w kilka chwil z kilku prostych składników. Powstają z niego muffinki lekkie, delikatne i bardzo puszyste. Muffinki smakują przepysznie, lekko kakaowo i są idealną słodką przekąską
Przepis na muffinki bananowo czekoladowe to doskonała opcja dla każdego, kto szuka inspiracji na proste domowe wypieki. Tak przygotowane babeczki są tak smaczne, że znikają z talerza w mgnieniu oka. To idealny pomysł na słodki podwieczorek czy drugie śniadanie. Robi się je niezwykle szybko i pięknie dekorują stół. Najlepiej podawać je oprószone cukrem pudrem. To najlepszy i najszybszy pomysł na pyszne babeczki. Babeczki przygotowane są z podstawowych składników, dzięki czemu wszystkie są łatwo dostępne i tanie. Świetnie nadają się także dla początkujących kucharzy, gdyż zawsze się udają, a cały proces nie jest skomplikowany i nie da się w nim pogubić. To naprawdę idealna receptura.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki bananowo czekoladowe, które będą smaczne, a przy okazji naprawdę nieskomplikowane, to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. To dobra opcja na deser dla całej rodziny. To dobry pomysł na łatwy wypiek, który spokojnie można przygotować nawet z najmłodszymi domownikami. W dodatku wszystkie składniki można znaleźć w każdym większym sklepie. To przepis na naprawdę fantastyczny deser, który nie tylko doskonale smakuje, ale również jest piękny. Do ich przygotowania wystarczy tylko kilka produktów i foremki na muffinki. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący amator wypieków. Choć są niezwykle proste, wcale nie są nudne. Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska dla dzieci, ze względu na pyszny słodki smak i dużą zawartość owoców. Ciasto robione jest z olejem, dzięki czemu całość jest zdrowsza i szybsza w wykonaniu. Wykonanie ciasta jest naprawdę proste. Muffinki smakują przepysznie, lekko kakaowo i są idealną słodką przekąską Przepis na muffinki bananowo czekoladowe to doskonała opcja dla każdego, kto szuka inspiracji na proste domowe wypieki. Puszyste muffinki z dodatkiem pomidorów, które wcale nie są wyczuwalne. Puszyste muffinki z dodatkiem pomidorów, które wcale nie są wyczuwalne. Przepis z rodzaju „kulinarny przemytnik”. Każdy niejadek z pewnością skusi się chociażby na kawałek. Zarówno w smaku, jak i z wyglądu muffinki z masłem orzechowym są super!
Muffinki smakują rewelacyjnie i już od momentu ich przygotowywania – niesamowicie kuszą swoim cudownym zapachem. Są mięciutkie, mocno orzechowe oraz doskonale łączą w sobie kawałki banana. Proporcje składników tak dopasowałam, aby całość zachwyciła nawet najwybredniejsze podniebienie i była łatwa do zapamiętania, ponieważ jak spróbujecie to nie raz wrócicie do tego przepisu.

muffinki z masłem orzechowym – lista składników:

  • 50 ml mleka
  • 50g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
  • (5-6 sztuk)
  • 50 ml oleju
  • 1 jajko
  • 1 banan (mały)
  • 50g cukru
  • Dodatkowo:
  • 100g mąki pszennej

muffinki z masłem orzechowym Jak przygotować:

Zobacz także: ciasteczka lukrowane

1. W pierwszej misce połącz mleko, olej, masło orzechowe i jajko; Połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia w następnej misce. Zdobądź suche dekoracje wraz z mokrymi. (Wymieszaj blenderem lub łyżką, aż do całkowitego połączenia.) Aby zakończyć, dodaj pokrojonego w kostkę banana do mieszanki. Napełnij papierowe kubki w naczyniu do bułek czterokrotnie do różnej wysokości za pomocą hittera. Aby uzyskać „suchy patyczek”, herbatniki należy piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 do 25 minut. Wyjmij smakołyki z patelni i pozwól im ostygnąć na drucianej podstawce. Przechowywać w temperaturze pokojowej, pod przykryciem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *