Jak zrobić Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą

muffinki z tuńczykiem – lista składników:

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka soli
  • 80ml oleju,
  • pieprz
  • 2/3 puszki kukurydzy (około 120g odsączonej kukurydzy),
  • 80g żółtego sera
  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 żółtko,
  • 160g mąki
  • 80ml mleka
  • 1 jajko

muffinki z tuńczykiem Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Muffinki kukurydziano-tuńczykowe Przed podaniem tuńczyka należy odsączyć i rozdrobnić widelcem. Do mielenia cheddara użyj tarki z grubymi otworami. Podążaj za kukurydzą. Do mąki dodać proszek do pieczenia, sól i szczyptę pieprzu. Wymieszaj mleko i olej z jajkami, ubijając je. Suche i mokre składniki wymieszać razem. Ryby, cheddar, pietruszka i kukurydza powinny być uwzględnione. Po krótkim wymieszaniu w celu połączenia mocowań, wlej masę do foremek na herbatniki. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Ketchup lub sos czosnkowo-pomidorowy to świetny wybór jako dodatek do dania głównego. Weź udział w posiłku 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *