Jak zrobić Nadziewane gofry francuskie

gofry francuskie – lista składników:

  • 8 kawałków mlecznej czekolady
  • cukier puder do oprószenia
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g

gofry francuskie Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Krok wprowadzający: Nadziewane gofry francuskie: Zwiń schłodzone ciasto francuskie i pokrój je na osiem równych kwadratów wielkości patelni do gofrów, aby zrobić te gofry. Czekoladę drobno posiekaj nożem lub tarką. Na czterech kawałkach ciasta francuskiego powinny znaleźć się kawałki czekolady. Do pokrycia każdego kwadratu czekoladą należy użyć kawałka ciasta bez czekolady. Zdobądź krawędzie razem z taśmą. Umieść gofry w gofrownicy i podgrzej je. Podgrzewać przez około 8 minut w gofrownicy o mocy 700 W. Powinny mieć poważny, ziarnisty odcień. Zbliżając się do pieczenia, połóż na talerzu lub drucianej podstawce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Gorące lub zimne, podawaj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *