Gofry zrobione z gotowego ciasta francuskiego nadziewane czekoladą. Pyszne, szybkie i proste.
gofry z ciasta francuskiego – składniki:
- 8 kostek mlecznej czekolady
- cukier puder do oprószenia
- opakowanie ciasta francuskiego 300g
gofry z ciasta francuskiego Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Wyjąłem dobrze upieczony ptyś i pokroiłem go na osiem równych kwadratów. Każdy kwadrat powinien być mniej więcej wielkości foremek w gofrownicy. Mleczną czekoladę pokroiłam nożem na wiórki. Za pomocą tarki można go również zetrzeć. Nadmiarowe cztery kwadraty i cztery kawałki ciasta obtoczono w czekoladzie. Krawędzie kombinacji zostały połączone patyczkiem. Skoordynowane gofry zostały umieszczone w gofrownicy po jej podgrzaniu. Gofry podgrzewałam przez 8 do 10 minut w gofrownicy o mocy 700 W. To prawdopodobnie nie potrwa tak długo z gofrownicami o większej mocy. Po upieczeniu gofrów ułożyłam je na metalowej kratce. Krótko przed podaniem posyp gofry cukrem pudrem. Te gofry są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Oczywiście można je serwować z dodatkowymi mocowaniami. Zsiadłe mleko, bita śmietana, świeże truskawki i banany będą tu pyszne. Istnieje wiele kombinacji; Które lubisz, zależy od ciebie.
Dodaj komentarz