Jak zrobić Nadziewane gofry z ciasta francuskiego

Gofry zrobione z gotowego ciasta francuskiego nadziewane czekoladą. Pyszne, szybkie i proste.

gofry z ciasta francuskiego – składniki:

  • 8 kostek mlecznej czekolady
  • cukier puder do oprószenia
  • opakowanie ciasta francuskiego 300g

gofry z ciasta francuskiego Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Wyjąłem dobrze upieczony ptyś i pokroiłem go na osiem równych kwadratów. Każdy kwadrat powinien być mniej więcej wielkości foremek w gofrownicy. Mleczną czekoladę pokroiłam nożem na wiórki. Za pomocą tarki można go również zetrzeć. Nadmiarowe cztery kwadraty i cztery kawałki ciasta obtoczono w czekoladzie. Krawędzie kombinacji zostały połączone patyczkiem. Skoordynowane gofry zostały umieszczone w gofrownicy po jej podgrzaniu. Gofry podgrzewałam przez 8 do 10 minut w gofrownicy o mocy 700 W. To prawdopodobnie nie potrwa tak długo z gofrownicami o większej mocy. Po upieczeniu gofrów ułożyłam je na metalowej kratce. Krótko przed podaniem posyp gofry cukrem pudrem. Te gofry są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Oczywiście można je serwować z dodatkowymi mocowaniami. Zsiadłe mleko, bita śmietana, świeże truskawki i banany będą tu pyszne. Istnieje wiele kombinacji; Które lubisz, zależy od ciebie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *