Jak zrobić najlepsze gofry – jak znad morza

Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Polecam!

Składniki na najlepsze gofry:

  • 1/4 łyżeczki soli, 1/2 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki (u mnie aby było zdrowiej – mąka wymieszana pół na pół pszenna z pszenną pełnoziarnistą)
  • 1 i 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 4 jajka – białka i żółtka osobno
  • 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

najlepsze gofry Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Najpierw oddziel białka i żółtka. Dodaj szczyptę soli do białek i ubij na sztywno. W innej misce skonsoliduj cukier i żółtka. Całkowicie wymieszaj olej i wodę. Następnie dodajemy mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Mieszamy jeszcze raz. Delikatnie dodaj ubite białka jajek do niekończącej się mieszanki. Gofry można zrobić w krótkim czasie. Powinno być szesnaście rzeczy. Wolimy schładzać na ruszcie, aby para nie unosiła się od spodu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *