Jak zrobić Naleśniki bezglutenowe z nasionkami chia

naleśniki bezglutenowe – lista składników:

  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki nasionek szałwii hiszpańskiej (chia )
  • 2 jajka
  • 200 ml wody
  • 400 ml mleka
  • olej do smażenia

naleśniki bezglutenowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Ciepłe bułeczki bez glutenu i nasion chia W misce wymieszaj mąkę, sól i nasiona chia. Dobrze wymieszaj przed dodaniem mleka, wody i jajek, aby uformować ciasto na gorące bułeczki. Chochlą ostrożnie wlewać ciasto naleśnikowe małymi porcjami na rozgrzany olej. Smaż, aż obie strony będą genialne. Ciasto jeszcze raz wymieszaj z mlekiem lub wodą, jeśli będzie zbyt gęste. Podawaj same lub z dżemem (mój młodszy synek lubi to samo, bez żadnych dodatków).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *