naleśniki bezglutenowe – lista składników:
- szczypta soli
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki nasionek szałwii hiszpańskiej (chia )
- 2 jajka
- 200 ml wody
- 400 ml mleka
- olej do smażenia
naleśniki bezglutenowe Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Ciepłe bułeczki bez glutenu i nasion chia W misce wymieszaj mąkę, sól i nasiona chia. Dobrze wymieszaj przed dodaniem mleka, wody i jajek, aby uformować ciasto na gorące bułeczki. Chochlą ostrożnie wlewać ciasto naleśnikowe małymi porcjami na rozgrzany olej. Smaż, aż obie strony będą genialne. Ciasto jeszcze raz wymieszaj z mlekiem lub wodą, jeśli będzie zbyt gęste. Podawaj same lub z dżemem (mój młodszy synek lubi to samo, bez żadnych dodatków).
Dodaj komentarz