naleśniki kasztanowe – składniki:
- 150 g mąki
- do dekoracji : sos czekoladowy
- aromat waniliowy /do smaku/
- /ok.6-7 szt/
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- kasztanowej
- 100 ml wody mineralnej gazowanej
- szczypta soli
- oraz do przełożenia: serek czekoladowy Milka Philadelphia
naleśniki kasztanowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Gorące bułeczki z kasztanami i cheddarem milka: Połącz wszystkie składniki, aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto powinno odpocząć przez 30 minut. Zrób naleśniki, które nie są ani za grube, ani za cienkie z obu stron na rozgrzanym naczyniu teflonowym, smarując je odpowiednią ilością oleju. Przykryj każde ciasto cienką warstwą czekoladowego cheddara. Zwiń, przełóż na talerz i ciesz się pełnią przyjemności.
Dodaj komentarz