naleśniki maślane
naleśniki maślane – składniki:
- Jajko
- Sól szczypta
- Woda 250 ml
- Cukier waniliowy łyżeczka
- Masło 30 g roztopione i przestudzone
- Cukier płaska łyżeczka
- Mleko 250 ml
- Mąka pszenna 250 g
naleśniki maślane Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inna receptura
1 W misce wymieszaj cukry i jajko. Przed dodaniem mleka, mąki i wody do mieszanki posyp odrobiną soli. Dodać margarynę i jeszcze chwilę miksować po utrwaleniu każdego z mocowań. Gotujemy jak zwykłe ciepłe bułeczki. Naoliwić pojemnik, nakładając na niego olej. Zapewniamy dla Ciebie najwyższe przyrosty. obsmażone na margarynie i polane twarogiem. Zapraszamy na uroczą kolację!
Dodaj komentarz