Jak zrobić Naleśniki maślane

naleśniki maślane

naleśniki maślane – składniki:

  • Jajko
  • Sól szczypta
  • Woda 250 ml
  • Cukier waniliowy łyżeczka
  • Masło 30 g roztopione i przestudzone
  • Cukier płaska łyżeczka
  • Mleko 250 ml
  • Mąka pszenna 250 g

naleśniki maślane Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1 W misce wymieszaj cukry i jajko. Przed dodaniem mleka, mąki i wody do mieszanki posyp odrobiną soli. Dodać margarynę i jeszcze chwilę miksować po utrwaleniu każdego z mocowań. Gotujemy jak zwykłe ciepłe bułeczki. Naoliwić pojemnik, nakładając na niego olej. Zapewniamy dla Ciebie najwyższe przyrosty. obsmażone na margarynie i polane twarogiem. Zapraszamy na uroczą kolację!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *