Jak zrobić Naleśniki na słono

naleśniki na słono – lista składników:

  • cebula
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 500 g ziemniaków
  • 4 jajka
  • 400 g mięsa mielonego
  • 150 g mąki
  • pomidor
  • pieprz i sól
  • olej do smażenia
  • 150 g pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 220 ml mleka

naleśniki na słono Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Czas poświęcony na przygotowanie: 75 minut. Część kosztuje około 2,20 zł. 2 Korzyści dietetyczne dla każdej porcji: 570 kalorii, 28 gramów białka, 40 gramów tłuszczu i 26 gramów węglowodanów po odsączeniu i wyciśnięciu do miękkości. Dodać mleko, jajka, mąkę, pieprz, sól, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszać. Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu należy usmażyć sześć naleśników na cieście. 4 Na oleju smażymy pieczarki, cebulę i pomidora w ćwiartkach przez pięć minut. Wmieszaj mięso mielone, a następnie smaż przez około dziesięć minut. Dodaj sól, pieprz i pastę pomidorową. 5 Zwinąć naleśniki, nadziać je mięsem i warzywami i ułożyć bardzo blisko siebie w naczyniu żaroodpornym. Wlać bulion warzywny na naleśniki wraz z pozostałym farszem. Jeśli farsz się wyczerpał, dolej bulion. W piekarniku piec przez 10 do 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Rewia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *