Jak zrobić Naleśniki szpinakowe na słodko

Zapraszam na smaczne zielone naleśniki ze słodką śmietanką i świeżymi truskawkami. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

naleśniki szpinakowe na słodko – lista składników:

  • naleśniki: 1 szkl mleka
  • 1 szkl mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki oleju
  • oraz: 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g świeżych truskawek
  • 1/2 szkl rozmrożonego szpinaku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

naleśniki szpinakowe na słodko Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

1. Przed dodaniem szpinaku i mleka do miski z pozostałymi składnikami naleśnika, zmiksuj je razem. Wszystko razem wymieszaj, a następnie pozostaw ciasto na 30 minut. Myjemy teraz truskawki, usuwamy szypułki, drobno kroimy produkt ekologiczny i zostawiamy na inny czas. Połącz cukier puder i schłodzoną śmietanę i ubij na sztywną pianę, a następnie przechowuj. Do smażenia naleśników można użyć gorącej patelni. Na każdym schłodzonym naleśniku rozsmarować łyżkę kremu. Do kremu dodać łyżkę pokrojonych truskawek. Ciastko przekroić na pół i złożyć w rulon. Pomagamy


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *