Jak zrobić NALEŚNIKI z farszem z pieczarek i sera żółtego

pyszne i proste danie które wyjdzie każdemu

naleśniki z farszem – składniki:

  • 1 cukier wanilinowy
  • parę plasterków sera na wierzch do roztopienia
  • farsz:
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 duże jajko lub 2 małe
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • 0.5 kg pieczarek
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki mleka
  • 200 g startego sera żółtego
  • szczypta soli
  • mąka ok. 3 szklanki

naleśniki z farszem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Z części do miksowania ułożyć odtwarzacz hotcake o konsystencji bezlitosnej śmietany, nie jest bezsensownie gęsty i nie ekstrawagancko słaby. Smaż naleśniki po odstawieniu przez co najmniej 30 minut. Smażyłam na gorącym, lekko natłuszczonym naczyniu, smażyłam na blasze do naleśników. Staraj się używać mniejszej liczby graczy, gdy wykonujesz dalekie flapjacki. Grzyby należy oczyścić, pokroić i przypalić na rozgrzanej patelni z olejem. Ser cheddar ścieramy na tarce. Po podsmażeniu możesz przyprawić grzyby według uznania. Gdy ostygną, wymieszaj je z mielonym serem cheddar. Złożyć naleśnik do przygotowanej koperty, a następnie rozprowadzić farsz w centralnym punkcie ciepłego ciasta. Placki należy ugotować na gorącym naczyniu jedną stroną do dołu. Po odwróceniu zmniejszyć ogień i dodać plaster sera. Przykryj pojemnik pokrywką, aby ser cheddar się rozpuścił. Od tego momentu przenieś go na półmisek, udekoruj pokrojonym szczypiorkiem i udekoruj kurczakiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *