Pyszne i syte 😉
naleśniki z kapustą i pieczarkami – lista składników:
- woda, 1 szklanka
- sól, pieprz, do smaku
- Nadzienie:
- cebula, 1 szt.
- pieczarki, 30 dag
- olej, do smażenia
- mąka, 1 szklanka
- sos grzybowy (np. Winiary)
- kapusta kiszona, 50 dag
- sól, do smaku
- mleko, 1 szklanka
- Naleśniki:
- jajka, 2 szt.
naleśniki z kapustą i pieczarkami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Mleko, wodę, mąkę, jajka i sól wymieszaj i zaplanuj ciepłe bułeczki. 2 Kapustę kiszoną po wypłukaniu w wodzie odcisnąć i drobno posiekać. 3 Drobno posiekaj umyte pieczarki. 4 Cebulę obrać i pokroić w kostkę. 5 Na patelni smażymy kapustę przez około dziesięć minut na oleju. 6 Pieczarki podsmażamy z cebulą, dodajemy do kapusty, sól i pieprz i dusimy dość długo mieszając, aż woda się rozejdzie. 7 Faszerować naleśniki ułożonym farszem i zwinąć. 8 Przygotowując sos postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. 9 przygotowanych naleśników, podgrzanych w opiekaczu, z sosem na wierzchu. 10 Ciesz się 😉
Dodaj komentarz