Jak zrobić Naleśniki z kapustą i pieczarkami w sosie grzybowym

Pyszne i syte 😉

naleśniki z kapustą i pieczarkami – lista składników:

  • woda, 1 szklanka
  • sól, pieprz, do smaku
  • Nadzienie:
  • cebula, 1 szt.
  • pieczarki, 30 dag
  • olej, do smażenia
  • mąka, 1 szklanka
  • sos grzybowy (np. Winiary)
  • kapusta kiszona, 50 dag
  • sól, do smaku
  • mleko, 1 szklanka
  • Naleśniki:
  • jajka, 2 szt.

naleśniki z kapustą i pieczarkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Mleko, wodę, mąkę, jajka i sól wymieszaj i zaplanuj ciepłe bułeczki. 2 Kapustę kiszoną po wypłukaniu w wodzie odcisnąć i drobno posiekać. 3 Drobno posiekaj umyte pieczarki. 4 Cebulę obrać i pokroić w kostkę. 5 Na patelni smażymy kapustę przez około dziesięć minut na oleju. 6 Pieczarki podsmażamy z cebulą, dodajemy do kapusty, sól i pieprz i dusimy dość długo mieszając, aż woda się rozejdzie. 7 Faszerować naleśniki ułożonym farszem i zwinąć. 8 Przygotowując sos postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. 9 przygotowanych naleśników, podgrzanych w opiekaczu, z sosem na wierzchu. 10 Ciesz się 😉


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *