Jak zrobić Naleśniki z kaszą gryczaną

naleśniki z kaszą – lista składników:

  • woreczek kaszy
  • sól
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • gryczanej
  • 1 cebula biała
  • 3 łyżki oleju
  • pół czerwonej cebuli
  • pieprz
  • 2 ogórki
  • Przepis na około 8 naleśników
  • 0,5 kg pieczarek
  • vegeta nature

naleśniki z kaszą Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

https://gotujmy.pl/nalesniki-z-serem-na-slodko-5,przepisy,177946.html zawiera przepis na placki gryczane. Gotowanie kaszy gryczanej powinno kończyć się nagłówkami na wiązce. Boczek powinien być pokrojony w plastry i podsmażony w naczyniu bezpiecznym dla brojlerów. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i 1 łyżkę oleju. Cebulę należy gotować w piekarniku, aż będzie przezroczysta. Do owsianki należy dodać boczek i cebulę. Ogórki kiszone można pokroić w większą kostkę. Łączymy każdy z okrawków w samotne naczynie. Dodać pieprz i sól do smaku. Farsz do naleśników jest już przygotowany. Białą cebulę pokroić w piórka, a pieczarki obrać i przekroić na pół. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki na złoty kolor. Dodaj cebulę i smaż przez dodatkowe 4 minuty. Podgrzej warzywa i 1,5 szklanki wody w garnku do wrzenia, dodaj smażone grzyby i podawaj. Grzyby mieszamy razem. Sos uzyska gładkość. Ciepłe bułeczki zwinąć w rulon, aby nadziać je farszem. Podawać z sosem grzybowym. Ciesz się posiłkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *