Jak zrobić Naleśniki z kozim serem i szpinakiem

Składniki na naleśniki z kozim serem:

  • 20 dkg sera
  • olej
  • 50 dag szpinaku
  • 1.5 szkl maki
  • 3 jajka
  • 2-3 czosnek
  • 2łyżki smietany
  • cebula
  • 4 pomidory

naleśniki z kozim serem Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Placuszki z kozim serem, serem cheddar i szpinakiem Z mąki, jajek i wody robimy odtwarzacz na ciepłe bułeczki. Na dużym ogniu obsmaż naleśniki w naczyniu. Czosnek i cebulę należy pokroić i podsmażyć na oleju. Pomidory należy dodać do potrawy po uprzednim posiekaniu cebuli. Wszystko razem podsmażamy i doprawiamy. Z tego będzie pochodził sos naleśnikowy. Podsmaż drobno posiekany czosnek i dodaj do niego szpinak, aby zrobić nadzienie. Smażymy długo. Wrzuć szpinak z posiekanym cheddarem. Ciepłe bułeczki zwijamy i nadziewamy przygotowanym farszem. Sos jest nalewany przez nas.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *