Jak zrobić Naleśniki z mąki gryczanej z serem

naleśniki z mąki gryczanej – składniki:

  • tłuszcz do smażenia
  • 4-5 łyżek śmietany
  • 2 szkl mleka
  • pszennej
  • 3 jajka
  • 20 dag mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • gryczanej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 25 dag sera
  • 10 dag mąki
  • 2 łyżki cukru
  • sól

naleśniki z mąki gryczanej Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Naleśniki z kaszą gryczaną i serem W dużej misce wymieszaj mleko, jajka, mąkę i sól. Następnie skonsoliduj oliwę z oliwek. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na dwie godziny. Na gorącej, nasmarowanej patelni obsmaż naleśniki z obu stron, aż będą lekkie. W misce dokładnie wymieszaj ser, śmietanę, cukier i cukier waniliowy. Umieść upieczone naleśniki w kopercie i posmaruj je olejem cheddar.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *