Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, ciemnozielone naleśniki, które dodają mnóstwo dobrej energii. Naleśniki są lekko orzechowe w smaku, delikatne i puszyste w środku oraz chrupiące na zewnątrz.
Składniki na naleśniki z mąki konopnej:
- – szczypta soli
- – 1 szklanka wody mineralnej
- – 1 szklanka mąki konopnej
- – 1 szklanka mąki pszennej
- – 3 łyżki oleju lub roztopionego masła
- – 1 szklanka mleka
- (jajka i mleko należy wcześniej wyciągnąć z lodówki).
- – 2 łyżeczki cukru pudru trzcinowego
- ⇨ Składniki na naleśniki powinny mieć temperaturę pokojową
- – 3 małe jajka
naleśniki z mąki konopnej Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
aby masa była elastyczna, dwie mąki, trzy małe jajka i woda mineralna (mleko). Dodaj dużo soli, surowy słodzik w postaci proszku i olej roślinny lub płynną margarynę. Konsoliduj każdy z okrawków jako jeden, aż uzyskają gładką, jednolitą konsystencję. 2. Przed użyciem ciasta na naleśniki najlepiej odstawić je na 20 do 30 minut, aby mąka mogła się rozszerzyć i nabrać jedwabistej gładkości. Następnie usmaż naleśniki z obu stron, rozciągając duże kawałki masy w pęczkach na bardzo rozgrzanej, posmarowanej margaryną lub olejem patelni. Weź udział w kolacji!
Dodaj komentarz