Jak zrobić Naleśniki z parówką i szpinakiem

naleśniki z parówką – lista składników:

  • pieprz łyżka oleju
  • sól
  • łyżeczka masa
  • gałka muszkatołowa
  • kilka parówek cielęcych lub drobiowych
  • łagodny keczup
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka

naleśniki z parówką Jak zrobić:

Zobacz również: naleśniki zapiekane z sosem beszamelowym

Zwiększ intensywność szpinaku w rozprowadzeniu w uchwycie do pary. Ostudzić, doprawić gałką muszkatołową i solą. W wyniku usunięcia parówek z ich kwater, gotuj je przez trzy minuty w bulgoczącej wodzie. 2 Ubij jajka, olej, szczyptę soli, pół szklanki mleka i mąkę. Włóż szpinak do blendera i pozostaw na 30 minut. 3 Na ograniczonej ilości oleju obsmażyć gorące bułeczki, które powstały przy użyciu tej mieszanki, aż będą z obu stron jasnobrązowe. Delikatnie nałóż ketchup na każdy. 4 Przed złożeniem kiełbasy na pół i ciasnym zwinięciem ułożyć. Noś ze sobą warzywa. Wymagany czas planowania: 50 min. Porcje: 4. Koszt porcji: 2 zł. Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong> Proszę zatrzymać się na chwilę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *