naleśniki z parówką – lista składników:
- pieprz łyżka oleju
- sól
- łyżeczka masa
- gałka muszkatołowa
- kilka parówek cielęcych lub drobiowych
- łagodny keczup
- 20 dag mrożonego szpinaku
- szklanka mąki
- 3/4 szklanki mleka
- 2 jajka
naleśniki z parówką Jak zrobić:
Zobacz również: naleśniki zapiekane z sosem beszamelowym
Zwiększ intensywność szpinaku w rozprowadzeniu w uchwycie do pary. Ostudzić, doprawić gałką muszkatołową i solą. W wyniku usunięcia parówek z ich kwater, gotuj je przez trzy minuty w bulgoczącej wodzie. 2 Ubij jajka, olej, szczyptę soli, pół szklanki mleka i mąkę. Włóż szpinak do blendera i pozostaw na 30 minut. 3 Na ograniczonej ilości oleju obsmażyć gorące bułeczki, które powstały przy użyciu tej mieszanki, aż będą z obu stron jasnobrązowe. Delikatnie nałóż ketchup na każdy. 4 Przed złożeniem kiełbasy na pół i ciasnym zwinięciem ułożyć. Noś ze sobą warzywa. Wymagany czas planowania: 50 min. Porcje: 4. Koszt porcji: 2 zł. Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong> Proszę zatrzymać się na chwilę.
Dodaj komentarz