naleśniki z pieczarkami – składniki:
- Farsz:
- pieprz
- sól
- 2 jajka
- Vegeta czerwona
- 2 szklanki mleka
- 80 dag masła
- 15-20 dag pieczarek
- Naleśniki :
- + olej do smażenia
- szczypta soli
- + ser
- 3 szklanki mąki
naleśniki z pieczarkami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Przed pieczeniem naleśników z serem i pieczarkami obierz i pokrój pieczarki w kostkę. Następnie w tym momencie skonsoliduj je wszystkie w garnku i dopraw pieprzem i warzywami. W międzyczasie w rondelku roztapiamy masło. Od tego momentu w misce połącz mleko, zmiękczoną margarynę, mąkę, ubite jajka, sól i mleko. Po połączeniu wszystkich składników na patelnię wlewamy ciasto naleśnikowe. Gotuj grzyby przez chwilę i pieprz je. Na talerzu ułożyć smażone naleśniki. Po odcedzeniu ugotowanych grzybów przez durszlak przełóż je do miski. Pieczarki zawijamy wokół naleśników. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej plastry cheddaru na wierzchu bułek przez dwie minuty. Weź udział w posiłku 🙂
Dodaj komentarz