Jak zrobić Naleśniki z powidłami i polewą

naleśniki z powidłami – składniki:

  • szklanka mleka
  • 2/3 szklanki wody
  • powidła śliwkowe
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3-4 łyżki mleka
  • Dodatkowo:
  • 4 łyżeczki cukru
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 6 kostek czekolady

naleśniki z powidłami Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Placuszki z dżemem i dodatkami Dodaj proszek do pieczenia do mąki w misce i wymieszaj. Po dodaniu jaj, za pomocą miksera stopniowo dodawać mleko i wodę do suchych składników. Dodaj kilka łyżek oleju do mieszanki. Smaż cienkie naleśniki na gorącej patelni teflonowej. Powoli rozpuszczając czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy mleko. Naleśniki należy polać polewą i dżemem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *