Jak zrobić Naleśniki z sosem czosnkowym

naleśniki z sosem czosnkowym – lista składników:

  • 4 przygotowane naleśniki
  • pieprz
  • 150 g dowolnej szynki
  • przyprawy : czosnek
  • 1 duża cebula
  • przepis na 2 porcje
  • 150 g wędzonego boczku
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • Farsz:
  • 1 ząbek czosnku
  • Na sos:
  • 200 g pieczarek
  • 1 kubek mały jogurtu

naleśniki z sosem czosnkowym Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Naleśniki z sosem czosnkowym Najlepiej najpierw przygotować sos czosnkowy, aby był łatwy do żucia. Podawać po przeciśnięciu czosnku i połączeniu go z jogurtem, majonezem i aromatami w misce. Na czas robienia naleśników wstaw je do lodówki. Przygotować farsz: Cebulę i czosnek sparzyć na margarynie z solą i pieprzem, drobno je rozdzielając. Na patelni podsmaż przez kilka sekund najmniejsze kawałki szynki i boczku. Aby zachować przyzwoitą różnorodność, w pewnym momencie wrzuć grzyby do naczynia i skrop sokiem z cytryny, niezależnie od tego, czy obierasz grzyby, czego wielu ludzi nie robi, czy też oczyszczasz je w dowolny sposób. Doprawiamy do smaku pieprzem, słodką papryką i vegetą. Wszystko smażymy, aż pieczarki się zarumienią. Gorące bułeczki ułożyć w „kopertach” i nadziać przygotowanym farszem. Najlepiej prezentują się z sosem czosnkowym schłodzonym z lodówki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *