Jak zrobić Naleśniki z twarogiem i rodzynkami

Składniki na naleśniki z twarogiem i rodzynkami:

  • 1 płaska łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1 szklanka mąki
  • pszennej
  • sok z cytryny
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki rodzynek
  • olej do smażenia naleśników
  • 250 gram twarogu
  • 3 łyżki z czubkiem jogurtu

naleśniki z twarogiem i rodzynkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

dużej misce połącz mleko, olej i rodzynki na naleśniki z twarogiem, rodzynkami i mlekiem. Dodać roztrzepane jajko i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj i pozostaw na około 30 minut. W tym czasie przygotować masę twarogową: Twaróg rozgnieść widelcem do miski. Dodać jogurt, miód, rodzynki, sok z palonej cytryny i zing. Dokładnie wymieszać i odstawić. Placki układamy na talerzu po usmażeniu na gorącym oleju. Każdy naleśnik obtaczamy w przygotowanym wcześniej twarogu i układamy na wierzchu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *