naleśniki zapiekane w sosie pomidorowym – lista składników:
- 1.5 szklanki mleka
- Olej
- Szczypta pieprzu
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki i Bazyli
- 1 łyżka przyprawy gyros lub kebab
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 1 łyżka papryki
- 1 filet z kurczaka podwójny
- Sól
- Masło
- 1 łyżeczka czosnku
- rzepakowego
- 1 cebula czerwona
- 1 łyżeczka czosnku
- Szczypta soli
- 1.5 szklanki wody gazowanej
- 5 łyżek przecieru pomidorowego
- rzepakowy
- 10 dag sera
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 ugotowany brokuł
- 1 kulka mozarella
- 2 szklanki mąki
- 500 ml przecieru pomidorowego
naleśniki zapiekane w sosie pomidorowym Jak przygotować
Zobacz także: inny przepis
Robię naleśniki z dołączonymi dodatkami i podgrzewam je w puree z pomidorów. Po umyciu filet z kurczaka kroimy w kostkę. Sezon I: Smażenie mięsa w gorącym oleju pomoże mu się zrumienić. Następnie należy dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Ugotowane brokuły drobno siekamy. Przyprawiam mięso. Kontynuuj miksowanie. Na styku naleśnika dodałam trochę mozzarelli i sera cheddar. dobiegam końca. W garnku o grubym dnie połącz cebulę, bazylię, przecier pomidorowy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Pora roku. Wymieszaj po trzech do czterech minutach gotowania. Naleśniki należy ułożyć na wysmarowanej masłem blaszce. W tym momencie wlej puree z pomidorów. Dodaj ser na wierzch. W 180 stopniach piec ciasto przez około 25 minut.
Dodaj komentarz