Jak zrobić Naleśniki zapiekane w sosie pomidorowym

naleśniki zapiekane w sosie pomidorowym – lista składników:

  • 1.5 szklanki mleka
  • Olej
  • Szczypta pieprzu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki i Bazyli
  • 1 łyżka przyprawy gyros lub kebab
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżka papryki
  • 1 filet z kurczaka podwójny
  • Sól
  • Masło
  • 1 łyżeczka czosnku
  • rzepakowego
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżeczka czosnku
  • Szczypta soli
  • 1.5 szklanki wody gazowanej
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • rzepakowy
  • 10 dag sera
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 ugotowany brokuł
  • 1 kulka mozarella
  • 2 szklanki mąki
  • 500 ml przecieru pomidorowego

naleśniki zapiekane w sosie pomidorowym Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis

Robię naleśniki z dołączonymi dodatkami i podgrzewam je w puree z pomidorów. Po umyciu filet z kurczaka kroimy w kostkę. Sezon I: Smażenie mięsa w gorącym oleju pomoże mu się zrumienić. Następnie należy dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Ugotowane brokuły drobno siekamy. Przyprawiam mięso. Kontynuuj miksowanie. Na styku naleśnika dodałam trochę mozzarelli i sera cheddar. dobiegam końca. W garnku o grubym dnie połącz cebulę, bazylię, przecier pomidorowy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Pora roku. Wymieszaj po trzech do czterech minutach gotowania. Naleśniki należy ułożyć na wysmarowanej masłem blaszce. W tym momencie wlej puree z pomidorów. Dodaj ser na wierzch. W 180 stopniach piec ciasto przez około 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *