Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane w sosie serowym

Pyszne, pożywne danie z naleśnikami w roli głównej 🙂 Zapiekane pod beszamelem z ser i szpinakiem to danie, które zasmakuje chyba każdemu 🙂

naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane – składniki:

  • Ser Gouda starty 100 g
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • Mleko 250 ml
  • woda 250 ml
  • Gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • mleko 3,2% 350 ml
  • Gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
  • olej 1/2 łyżki
  • sól (do smaku)
  • Beszamel z serem:
  • czosnek 3 ząbki
  • Pieprz biały (do smaku)
  • grana padano starty 3 łyżki
  • mąka pszenna Typ 500 1 3/4 szklanki
  • mąka pszenna Typ 500 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • Cebula 2 szt.
  • masło 1 łyżeczka (do wysmarowania formy)
  • Farsz:
  • masło 2 łyżki
  • Naleśniki:
  • olej 1 łyżka
  • Ser Gouda starty 100 g
  • Dodatkowo:
  • grana padano starty 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • sól (do smaku)
  • Feta grecka 150 g
  • Jajo kurze 2 szt.
  • szpinak mrożony 600 g
  • Pieprz (do smaku)

naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane Jak przygotować

Zobacz także: ciasteczka owsiane z bananem i czekoladą


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *