Pyszne, pożywne danie z naleśnikami w roli głównej 🙂 Zapiekane pod beszamelem z ser i szpinakiem to danie, które zasmakuje chyba każdemu 🙂
naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane – składniki:
- Ser Gouda starty 100 g
- kurkuma 1/2 łyżeczki
- Mleko 250 ml
- woda 250 ml
- Gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
- mleko 3,2% 350 ml
- Gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
- olej 1/2 łyżki
- sól (do smaku)
- Beszamel z serem:
- czosnek 3 ząbki
- Pieprz biały (do smaku)
- grana padano starty 3 łyżki
- mąka pszenna Typ 500 1 3/4 szklanki
- mąka pszenna Typ 500 2 łyżki
- masło 1 łyżka
- Cebula 2 szt.
- masło 1 łyżeczka (do wysmarowania formy)
- Farsz:
- masło 2 łyżki
- Naleśniki:
- olej 1 łyżka
- Ser Gouda starty 100 g
- Dodatkowo:
- grana padano starty 3 łyżki
- sól 1 szczypta
- sól (do smaku)
- Feta grecka 150 g
- Jajo kurze 2 szt.
- szpinak mrożony 600 g
- Pieprz (do smaku)
naleśniki ze szpinakiem i fetą zapiekane Jak przygotować
Zobacz także: ciasteczka owsiane z bananem i czekoladą
Dodaj komentarz