owocowe babeczki – lista składników:
- 250 ml miodu naturalnego płynnego
- 10 gotowych korpusów do babeczek (najlepiej dużych)
- 6 łyżek borówkowej lub żurawinowej konfitury
- 7 dużych
- słodkich jabłek
- goździki
- 1/2 cytryny
- cynamon
- twardych
owocowe babeczki Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Umyj jabłka, obierz je, pokrój w środek, wyrzuć ogniska, pokrój na półplasterki i dobrze posyp wyciskarką do cytryny, aby nie ściemniały. 2 Kawałki jabłek smażymy w zredukowanym do wrzenia miodzie, dodajemy trzy goździki i szczyptę cynamonu, odstawiamy do ostygnięcia. Ułóż złote jabłka w rozecie, jedno na drugim, na chrupiącym spodzie. Dekorujemy owocami i dżemem. 3 Dżem można zrobić w domu za pomocą kilku podstawowych elementów. Na patelni podsmaż 50 gramów mrożonych owoców i 15 gramów cukru. 4 ok. 15 milisekund Twoja przestrzeń
Dodaj komentarz