Jak zrobić Owsianka na mleku kokosowym

Owsianka na mleku kokosowym to mój sprawdzony sposób na dobry humor z samego rana. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i nawet najbardziej zwariowany poranek mogę dzięki temu przepisowi zacząć ciepłym i super smacznym śniadaniem.

Składniki na owsianka na mleku kokosowym:

  • 1,5 szklanki wody
  • 2 łyżki syropu klonowego lub miodu spadziowego
  • 1/2 szklanki mieszanych orzechów włoskich, nerkowca, laskowych
  • 1 szklanka gęstego mleka kokosowego
  • 4 łyżki ziaren sezamu
  • Do podania: garść jagód goi
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich

owsianka na mleku kokosowym Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

garnku do płatków owsianych dodaj wodę i mleko kokosowe. Wszystko razem wymieszaj i podgrzej na płycie grzewczej o średniej mocy. Dodaj posiekane orzechy, syrop klonowy i nasiona sezamu. Aby zagwarantować, że przedmioty w garnku będą tylko nieznacznie bulgotać, gotuj na małym ogniu. Doprowadź owsiankę do gęstej i naprawdę gładkiej konsystencji, ciągle mieszając. Zmiksuj drobno jagody goji w pojemniku blendera; Kiedy owsianka zostanie podana, użyjemy ich jako dekoracji. Posypać jagodową polewą w fantazyjnym kształcie. Za pomocą wykroju możesz nadać mu kształt serca pokazany na zdjęciu – bezbłędnie na walentynkowe śniadanie z ukochaną osobą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *