Owsianka na mleku kokosowym to mój sprawdzony sposób na dobry humor z samego rana. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i nawet najbardziej zwariowany poranek mogę dzięki temu przepisowi zacząć ciepłym i super smacznym śniadaniem.
Składniki na owsianka na mleku kokosowym:
- 1,5 szklanki wody
- 2 łyżki syropu klonowego lub miodu spadziowego
- 1/2 szklanki mieszanych orzechów włoskich, nerkowca, laskowych
- 1 szklanka gęstego mleka kokosowego
- 4 łyżki ziaren sezamu
- Do podania: garść jagód goi
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
owsianka na mleku kokosowym Jak przygotować
Zobacz również: inny przepis
garnku do płatków owsianych dodaj wodę i mleko kokosowe. Wszystko razem wymieszaj i podgrzej na płycie grzewczej o średniej mocy. Dodaj posiekane orzechy, syrop klonowy i nasiona sezamu. Aby zagwarantować, że przedmioty w garnku będą tylko nieznacznie bulgotać, gotuj na małym ogniu. Doprowadź owsiankę do gęstej i naprawdę gładkiej konsystencji, ciągle mieszając. Zmiksuj drobno jagody goji w pojemniku blendera; Kiedy owsianka zostanie podana, użyjemy ich jako dekoracji. Posypać jagodową polewą w fantazyjnym kształcie. Za pomocą wykroju możesz nadać mu kształt serca pokazany na zdjęciu – bezbłędnie na walentynkowe śniadanie z ukochaną osobą.
Dodaj komentarz