Jak zrobić owsianka ze szpinakiem

Dziś owsianka na Popeye\’a.
Albo Bulbasaura. Bo też mi się z nim kojarzy.

Bardzo szpinakowa. Trochę winogronowa. I odrobinę imbirowa.

Składniki na owsianka ze szpinakiem:

  • 0,5 szklanki szpinaku mrożonego
  • rodzynki
  • 2 łyżki mieszanki otrębowej
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • mleko sojowe
  • 1 łyżka siemienia lnianego i lnu mielonego
  • ciemne grona winogrona
  • sól
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki płatków ryżowych
  • 2 łyżki brązowego cukru

owsianka ze szpinakiem Przygotowanie

Zobacz także: naleśniki czekoladowe z bananami

Szpinak został rozmrożony poprzedniego dnia. Len, otręby i płatki łączy się z cukrem i imbirem. sól. Dodając mleko, gotuję. Dodaję szpinak, zmniejszam ogień do maksimum i siadam wygodnie, podczas gdy płatki owsiane bulgoczą i gęstnieją. kilka sekund. Napełniam naczynie przedmiotami. Włączam zieleninę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *