Wadą tej potrawy jest,że za szybko się zjada:)
Składniki na pączki angielskie:
- masło, 1cm z kostki
- cukier puder, do otaczania
- Spirytus, 0.25gr
- jajka, 3szt
- mąka, 0.5kg
- ser typu homogenizowany, 150gr
- drożdże, 5dag
pączki angielskie Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Do mąki dodać kruchą margarynę, jedno całe jajko i dwa żółtka. Zsiadłe mleko i drożdże połączyć. Chociaż użyto białego cheddara, można było użyć dowolnego homogenizowanego cheddaru, gęstego jogurtu, kwaśnej śmietany, a nawet mleka. Po dodaniu mąki wszystko razem wymieszać. Nadszedł czas, aby dodać duszę, aby pączki nie spaliły się podczas pieczenia. W każdym razie przy pierwszym użyciu użyłam tylko 0,25 grama wody różanej, co nadało ciastu piękny zapach. Nie dodawałem spirytusu. 2 Pałkarz, który został przerobiony, jest obecnie wykonywany. Rozgrzewamy tłuszcz, aby się zarumienił. Za pomocą szklanki uformuj z ciasta koła i wytnij środek. Odwróć je i przypiekaj z każdej strony, aż staną się wspaniałe lub nawet dość brązowe. Możesz dodać cukier do swojej mieszanki, jeśli lubisz wyjątkowo słodką.
Dodaj komentarz