Jak zrobić Pączki pyszne.

Nie ma idealnego przepisu na pączki
doskonałe.Dobrze jest popróbować
kilka i trzymać się tego ,z którego
wychodzą nam najlepsze.Co ważne
ciasto musi być luźne,delikatne i
dobrze wyrośnięte. Wtedy pączusie
wyjdą jak malowane.

pączki pyszne – lista składników:

  • 1 całe jajko
  • 20 g drożdzy świeżych
  • tłuszcz do smażenia
  • Na około 20 pączków.
  • 250 ml mleka plus 50 ml do rozczynu
  • lukier ,0,5 szklanki cukru pudru utrzeć z 3
  • 50 g masła,rozpuścić ,ostudzić
  • łyżkami soku z cytryny lub wody
  • 500 g mąki pszennej
  • powidła do nadziewania ,karmel lub czekolada
  • 20 ml spirytusu
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru
  • sok i skórka otarta z jednej cytryny
  • Ponadto:

pączki pyszne Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Rozwiązanie: Dodaj jedną łyżkę mąki do ciepłego mleka, dodaj drożdże i jedną łyżkę cukru i odstaw na dwadzieścia minut. Zachowaj trochę mąki po przefiltrowaniu i użyj jej do krojenia. Dodaj natychmiastowy wzrost, część mąki, sok z cytryny i zing, soul, letnie mleko i ubij jajko, żółtka i cukier razem, aż mieszanina będzie gładka, wszechstronna i delikatna. Dodaj margarynę w połowie roku pod koniec manipulacji i kontynuuj pracę. Odstawić na około godzinę pod przykryciem. Następnie szybko uformuj miksturę, podziel ją na 20 równoważnych kulek, uformuj je dłońmi i przykryj na dodatkowe 0,5 godziny. Smażyć w głębokim tłuszczu z niską intensywnością przez około 2,3 minuty, aby obie strony nie zjadły. Do środka wkładam trzy pączki, przykrywam wierzchem na dwie minuty, po czym zdejmuję wierzch i odwracam na drugą stronę. Patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest szorstkie w środku. 2 Ułożone wcześniej pączki układamy na talerzu umocowanym papierowymi ręcznikami, lukrem i po ostygnięciu napełniamy. Cieszyć się.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *