Jak zrobić Pączki wiedeńskie

Składniki na pączki wiedeńskie:

  • 20 dkg mąki
  • 4 jajka
  • Cukier puder 1 szklanka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka wody
  • 250 ml wody
  • kolorowa posypka
  • 10 dkg masła

pączki wiedeńskie Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Pączki wiedeńskie W dużym garnku zagotować wodę, dodać margarynę, która powinna się rozpuścić, zmniejszyć intensywność i dodać mąkę, szybko miksując do uzyskania gładkiej masy. Uspokój się. Aby połączyć jajka, wbij każde po kolei do zimnego. Ciasto należy przechowywać w szprycy. Naciskając, narysuj okrąg na każdym z czterech kawałków pergaminu. Smażyć papier i naszego pączka razem w gorącym oleju, aż będą złote i znikną. Umieść pączki na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Po posypaniu pączków cukrem pudrem i wodą posyp jasną posypką. Włącz się w swój posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *