Jak zrobić Pączki z ajerkoniakiem

Domowe pączki z nadzieniem adwokatowym .Są tak pyszne,że na jednym się nie skończy .

Składniki na pączki z ajerkoniakiem:

  • wiórki kokosowe do posypania
  • 500 g mąki + do podsypywania
  • 35 g mąki pszennej
  • 80 g cukru kryształu
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 250 ml ajerkoniaku
  • 5 żółtek
  • szczypta soli
  • 2 łyżki spirytusu lub octu
  • Lukier :
  • olej + smalec do smażenia (pół na pół )
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • Ciasto:
  • 350 ml mleka
  • 6 żółtek
  • kilka kropel soku z cytryny
  • Nadzienie :
  • 2-3 łyżki wody
  • 200 g mleka
  • 70 g cukru kryształu
  • 80 g masła
  • 50 g świeżych drożdży

pączki z ajerkoniakiem Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Farsz: najlepiej od razu. Mleko należy doprowadzić do wrzenia w garnku. Odłóż na bok i w pełni włącz reklamodawcę. W mikserze ubij cukier i żółtka, aż będą jasne i puszyste. Dodać obie mąki i dobrze wymieszać. Załaduj mlekiem i mieszaj, aż wypukłości się rozpadną. Gotować. Mieszaj drewnianą łyżką przez chwilę po tym, jak zacznie bulgotać, aż zgęstnieje. aby nie stykał się z budyniem i nie powodował skórki, i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Ciasto: Cukier, drożdże, mleko i żółtka podgrzewać na średnim ogniu przez około 1,5 minuty. Dodać mąkę i sól, po zdjęciu z ognia krótko zagnieść. Po dodaniu spirytusu ponownie zagniatamy. Po przeniesieniu do większej miski i pozostawieniu do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40 minut, mieszanina powinna podwoić swoją objętość. 2. Napełnij pączki, gdy tylko ciasto będzie gotowe. Na oprószoną mąką powierzchnię roboczą ostrożnie przenieś mieszaninę, aż uzyska grubość około 1 cm (ciasto nie powinno być rzadkie). Uformuj szklankę lub usuń kółka. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na dodatkowe piętnaście minut. 3. Podgrzewaj tłuszcz na małej mocy i stopniowo zwiększaj ciepło. Nagrzany garnek z pączkami przykryć pokrywką. W razie potrzeby zdejmij pokrywkę, obróć pączki długą wykałaczką i kontynuuj pieczenie bez wierzchu. 4. Po upieczeniu pączków, użyj dużej igły, aby wypełnić je nadzieniem po ostygnięciu. 5. Nadzienie: W garnku podgrzać mleko z ewentualnym zabulgoceniem. Odłóż na bok i całkowicie wmieszaj się w sponsoring. W mikserze ubij cukier i żółtka, aż będą jasne i puszyste. Dodać obie mąki i dobrze wymieszać. Wymieszaj mieszaninę z mlekiem, aby rozbić wszelkie sęki. Gotować. Gdy zacznie się gotować, mieszaj drewnianą łyżką, aż zgęstnieje. aby nie dopuścić do kontaktu budyniu i powstania skórki, i pozwolić mu całkowicie ostygnąć. 6. W pączkach zrobić dziurkę wykałaczką i nadziać budyniem. Na wcześniej ułożone pączki nakłada się lukier i krople kokosowe. Lukier: Dokładnie wymieszaj łyżką cytrynę, wodę i cukier. Dodaj cukier, jeśli jest za rzadki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *