Jak zrobić Pączki z bitą śmietaną

pączki z bitą śmietaną – lista składników:

  • szczypta soli
  • pól litra oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • łyżka cukru pudru
  • Ciasto:
  • łyżka śmietanfixu
  • Bita śmietana
  • 2 łyżki oleju
  • 4 żółtka
  • 2 i 1/2 szklanka mąki
  • 2 łyżki spirytusu
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 5 dag drożdży

pączki z bitą śmietaną Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Pączki z bitą śmietaną na wierzchu Z drożdży, niewielkiej ilości cukru, mąki i letniego mleka wyrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cukier i żółtka mieszamy razem. Do tego czasu dodaj mąkę, mleko, sól, ubite żółtka i duszę do wyrośniętych drożdży. Zagniataj ciasto, aż utworzą się bąbelki. Dodaj dwie łyżki oleju i ugniataj, aż olej się wchłonie. Aby ciasto wyrosło, umieść je w ciepłym miejscu. Szklanką wycinamy pączki z wyrastającego ciasta i rozwałkowujemy na grubość 1,5 do 2 cm. Przesuń je na bok, aby wstać. Ciasto natychmiast wypływa z małego kawałka wrzuconego do oleju. Wyrośnięte pączki przykryć pokrywką i włożyć do gorącego oleju. Odwróć pączki i smaż bez przykrycia, aż jedna strona się zarumieni. Umieść pączki, które zrobiłeś na serwetkach. Bita śmietana: Zmiksuj ze sobą cukier puder i śmietankę. Wykonanie: Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy bitą śmietanę na na wpół schłodzone pączki. Przykryj nim połowę pączka. Na wierzch nałóż truskawkę, czekoladę lub inny lukier.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *