pączki z nadzieniem adwokatowym – lista składników:
- szczypta soli
- Ciasto;
- 4 łyżki cukru,
- 10dag świeżych drożdży
- 1 całe jajko
- 6 żółtek,
- Krem:
- 100g cukru,
- 100g masła
- pszennej
- 1/2 l mleka
- cytryna
- 50ml spirytusu,
- pszennej
- cukier waniliowy,
- 1/2 l mleka
- budyń waniliowy,
- 1/2 kg mąki
- 1/2 kg mąki
- 3/4 szkl. likieru jajecznego Adwokat
pączki z nadzieniem adwokatowym Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Pączki ładowane z pomocą Mieszanka: Dwie łyżki mąki, pół szklanki mleka i jedna łyżka cukru powinny towarzyszyć drożdżom. Odstawić na dwadzieścia minut. Dodać cukier waniliowy, przesączoną mąkę, rozwinięty układ, ubite żółtka z cukrem i szczyptę soli. Zmiel poncz i wlej sok z kawałka cytryny do odtwarzacza, co spowoduje sklejenie cytryny pieniącą się wodą. Dodaj pozostałe mleko i spirytus. Pod koniec dodać ostudzone, roztopione masło. Masuj wyjątkowo wszechstronne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 90 minut. Od tego momentu ponownie przerobić kombinację na grubość ok. 1 cm. Szklanką zakreśl kółeczka i umieść je w ciepłym miejscu na 20-30 minut, aby się rozwinęły. Smażyć na złoty kolor z obu stron w rozgrzanym do 185 stopni oleju. Za pomocą papierowego ręcznika odcedź. Fajny. 2. Śmietanka: Po zagotowaniu 400 mililitrów mleka z cukrem, nadmiar mleka połączyć z budyniem. Mieszaj budyń z perkolującym mlekiem, aż będzie gęsty. Fajny. Najlepiej połączyć alkohol jajeczny za pomocą blendera. Rozłóż krem na pączkach za pomocą lejka. Podawać polane lub posypane cukrem pudrem.
Dodaj komentarz