Jak zrobić Pączki z nadzieniem adwokatowym

pączki z nadzieniem adwokatowym – lista składników:

  • szczypta soli
  • Ciasto;
  • 4 łyżki cukru,
  • 10dag świeżych drożdży
  • 1 całe jajko
  • 6 żółtek,
  • Krem:
  • 100g cukru,
  • 100g masła
  • pszennej
  • 1/2 l mleka
  • cytryna
  • 50ml spirytusu,
  • pszennej
  • cukier waniliowy,
  • 1/2 l mleka
  • budyń waniliowy,
  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 kg mąki
  • 3/4 szkl. likieru jajecznego Adwokat

pączki z nadzieniem adwokatowym Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Pączki ładowane z pomocą Mieszanka: Dwie łyżki mąki, pół szklanki mleka i jedna łyżka cukru powinny towarzyszyć drożdżom. Odstawić na dwadzieścia minut. Dodać cukier waniliowy, przesączoną mąkę, rozwinięty układ, ubite żółtka z cukrem i szczyptę soli. Zmiel poncz i wlej sok z kawałka cytryny do odtwarzacza, co spowoduje sklejenie cytryny pieniącą się wodą. Dodaj pozostałe mleko i spirytus. Pod koniec dodać ostudzone, roztopione masło. Masuj wyjątkowo wszechstronne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 90 minut. Od tego momentu ponownie przerobić kombinację na grubość ok. 1 cm. Szklanką zakreśl kółeczka i umieść je w ciepłym miejscu na 20-30 minut, aby się rozwinęły. Smażyć na złoty kolor z obu stron w rozgrzanym do 185 stopni oleju. Za pomocą papierowego ręcznika odcedź. Fajny. 2. Śmietanka: Po zagotowaniu 400 mililitrów mleka z cukrem, nadmiar mleka połączyć z budyniem. Mieszaj budyń z perkolującym mlekiem, aż będzie gęsty. Fajny. Najlepiej połączyć alkohol jajeczny za pomocą blendera. Rozłóż krem na pączkach za pomocą lejka. Podawać polane lub posypane cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *