Jak zrobić Pączki z serka wiejskiego i waniliowego

pączki z serka wiejskiego – składniki:

  • Cukier puder do posypania
  • 1,5 szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • Szczypta soli
  • 140g serka waniliowego homogenizowanego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżka cukru
  • pszennej
  • 2 jajka
  • 200g serka wiejskiego
  • 1 cukier waniliowy

pączki z serka wiejskiego Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Pączki i twaróg waniliowy Etap 1: W misce połączyć sól, cukier zwykły, cukier waniliowy i mąkę pszenną. Używając łyżki, wymieszaj. Jajka należy stuknąć. Serek waniliowy Wymieszaj śmietanę i twaróg w misce, aż będą gładkie. Za pomocą łyżki połącz wszystko. Ciasto zgęstnieje. W garnku rozgrzej olej do 170-180 stopni. Łyżką lub rękami formuj małe pączki i zanurzaj je w oleju. Smaż chwilę na małej intensywności przez kilka chwil. Pąki powinny obrócić się bez pomocy innej osoby. Przełącz na talerz pokryty ręcznikami papierowymi. Posyp cukrem pudrem, gdy ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *