Składniki na pieczone pączki twarogowe:
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki cukru/ksylitolu
- kilka kropel aromatu waniliowego
- dowolne nadzienie
- 250 g twarogu (najlepiej tłustego)
- Ponadto:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
pieczone pączki twarogowe Jak przygotować:
Zobacz również: babeczki na białkach
Pączki z twarogiem, które zostały upieczone, staraj się nie dodawać dodatkowej mąki. Twaróg przed zmiksowaniem w blenderze z jajkiem, cukrem lub ksylitolem należy ugotować widelcem. Należy dodać mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Wszystko razem ugniatamy dłońmi na jednolitą masę. Nie dodawaj więcej mąki, ponieważ pączki będą zbyt twarde, ale ciasto będzie lepkie.)
Dodaj komentarz