Jak zrobić Pieczone pączki twarogowe

Składniki na pieczone pączki twarogowe:

  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki cukru/ksylitolu
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • dowolne nadzienie
  • 250 g twarogu (najlepiej tłustego)
  • Ponadto:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko

pieczone pączki twarogowe Jak przygotować:

Zobacz również: babeczki na białkach

Pączki z twarogiem, które zostały upieczone, staraj się nie dodawać dodatkowej mąki. Twaróg przed zmiksowaniem w blenderze z jajkiem, cukrem lub ksylitolem należy ugotować widelcem. Należy dodać mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Wszystko razem ugniatamy dłońmi na jednolitą masę. Nie dodawaj więcej mąki, ponieważ pączki będą zbyt twarde, ale ciasto będzie lepkie.)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *