Jak zrobić Piernikowe babeczki czekoladowe

Piernik w formie babeczek? Czemu nie? Kto ma ochotę na piernikowe muffinki?
Zapach w domu nieziemski 🙂

piernikowe babeczki – składniki:

  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 150 g czekolady deserowej
  • 180 g powideł śliwkowych
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki mleka
  • dowolne ulubione ozdoby
  • 1 szklanka ksylitolu bądź cukru
  • 1 czubata łyżeczka sody
  • na 17 babeczek:
  • 3 jajka

piernikowe babeczki Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1 Składniki na ciasto wymieszać na gładką masę. Napełnij foremki na muffiny do dwóch trzecich pojemności. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem na około 15 minut. dla kija, który jest równy). zamknij brojler, otwórz drzwiczki, a następnie pozostaw je otwarte na chwilę. Po ostygnięciu wylewamy czekoladę na babeczki. Zlikwiduj go pod prysznicem wodnym. Gwiazdki i perły są wykorzystywane w naszych ozdobach bożonarodzeniowych i zimowych. Muffinki na Święta już u nas robione; Baw się dobrze!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *