Jak zrobić Półkruche ciasteczka kakaowe

półkruche ciasteczka – składniki:

  • 1 szkl cukru pudru
  • pszennej
  • 15 g cukru wanilinowego
  • 3 łyżki śmietany
  • 20 dag masła
  • 3 szkl mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 4 żółtka

półkruche ciasteczka Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Smakołyki z kakaowego kruche ciastka: cukier puder, zimna margaryna, mąka, kakao i kompletna sieczka. Połącz mąkę ze śmietaną, żółtkami i cukrem waniliowym i szybko kontroluj połączenie. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na 60 minut. Po rozsmarowaniu schłodzonego ciasta na grubość od 5 do 6 milimetrów wytnij smakołyki wycięciem o dowolnym kształcie. Podgrzewaj przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni na przygotowanej blasze do pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *