Jak zrobić Pomarańczowe babeczki z czekoladą

Szybki deser na niedzielne popołudnie 😉

Składniki na pomarańczowe babeczki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka mąki krupczatki
  • 3/4 tabliczki czekolady mlecznej
  • skórka oraz sok z jednej pomarańczy
  • szklanka skrobi ziemniaczanej
  • kostka masła

pomarańczowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

1. Pozostaw margarynę do ostygnięcia i upłynnij ją w garnku. Stopniowo dodawać cukier, gdy żółtka zmiękną. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać razem przed dodaniem do masy jajecznej. Wyciśnij pomarańczę i po połączeniu składników dodaj rozpuszczoną pastę. Na koniec delikatnie połączyć miksturę z ubitymi białkami i posiekaną czekoladą. 2 Wlej ciasto do foremek na babeczki i piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Fahrenheita. Babeczki po ostygnięciu można nadziać czekoladą, kremem maślanym lub kremem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *