Jak zrobić Puszyste gofry

Pyszne gofry jak z nad morza. Wyśmienity pomysł na deser. Najlepsze z dżemem i śmietanka 🙂

puszyste gofry – składniki:

  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • odrobina cukru waniliowego
  • 2 szklanki mąki

puszyste gofry Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: lukier do dekoracji

1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Oddziel białka i żółtka. Białka ubić na sztywną pianę. Dodaj białka, mąkę i pozostałe składniki. Na koniec drewnianą łyżką delikatnie wmieszaj białka. Olejem lekko nasmaruj gofrownice po ich podgrzaniu. Moje gofry są polane dżemem i słodką śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *