Składniki na muffinki z konfiturą:
- Karmel z 1 szklanki cukru
- papilotki do babeczek
- łyżka soku malinowego
- 250g serka mascarpone
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ulubiona konfitura
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- Babeczki:
- 100ml oleju
- 2/3 szklanki cukru
- Krem:
- Posypki do dekoracji
muffinki z konfiturą Jak przygotować
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Różowe herbatniki z dżemem Na suche składniki w misce połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodaj płyny (mleko, jajka i olej). Wszystko idealnie się komponuje. Napełnij foremki do babeczek jedną łyżką gracza, jedną łyżką dżemu i jeszcze jedną łyżką hittera. Babeczki są podgrzewane tą techniką przez 25 minut. do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. To idealna okazja na krem. Gorący karmel należy polać cheddarem mascarpone (przepis w moim profilu). Każdą bryłkę karmelu roztapiamy nad ogniem. Dodaj sok malinowy po zdjęciu z ognia i rozpuszczeniu. Wszystko idealnie się komponuje. Mieszane warzywa należy schłodzić przez około 90 minut w misce do serwowania w lodówce. Aby zakończyć, posyp posypką schłodzone babeczki.
Dodaj komentarz