Jak zrobić Różyczkowe muffinki na mleku skondensowanym

Muffinki rozpływają się w ustach. Swoją wyjątkowość zawdzięczają dekoracji. Udekorowane różami z kremu zachwycą gości.

muffinki na mleku – składniki:

  • – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • – 60 g mleko skondensowanego zagęszczonego słodzonego
  • – 3 jajka
  • – 4 łyżki mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego
  • – barwniki spożywcze: zielony, różowy
  • – 100 g masła 82%
  • – 0,5 szklanki oleju
  • Róże:
  • – 2 łyżeczki cukru
  • – 1,5 szklanki mąki tortowej
  • ciasto:

muffinki na mleku Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać olej i miksować przez kilka minut. Zmiksuj w mleku. Wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Foremkę do muffinek napełnij ciastem i wyłóż papierowymi papilotkami. Po 25 minutach pieczenia muffinki sprawdzić suchym patykiem w temperaturze 180 stopni. Całkowicie schłodzić przygotowane produkty. 2. Róże: ubijaj pastę, aż stanie się puszysta i biała. Stopniowo ubijaj w mleku. Krem składa się z dwóch części. Mniejszy obszar jest w kolorze zielonym. Drugi to jasny róż. Przyciśnij różyczki do całego biszkoptu, przenosząc różowy krem do foremki z końcówką wzbogacającą. Na wierzchu zielonego kremu wyciśnij liście między różyczkami rękawa cukierniczego końcówką liścia. Gotowy!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *