Elastyczne, delikatne naleśniki z rukolą. Nadziewane tuńczykiem i krojonymi w paski warzywami: pomidorem, rzodkiewkami, i ogórkiem. To jest pyszne!
naleśniki z tuńczykiem i warzywami – lista składników:
- 1/4 łyżeczki soli
- 50 g rukoli
- 8 listków kędzierzawej sałaty
- szczypta cukru
- 1 surowy ogórek
- 1 łyżka oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- naleśniki
- 8 długich „bączków” szczypiorku
- 1 duże jajko
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- nadzienie:
- 8 rzodkiewek
- 80 g żółtego sera
- 1 duży pomidor
- 1/2 szklanki gody gazowanej
- majonez
naleśniki z tuńczykiem i warzywami Jak przygotować
Zobacz również: ciasteczka kardamonowe
1. Naleśniki: Po rozgnieceniu rukoli dodać 50 mililitrów mleka i trochę oleju. W misce natychmiast połącz pozostałe mleko, wodę gazowaną, jajko, mąkę, cukier i sól. Licencja na siedzenie przez blisko dziesięć minut. Gotuj gorące bułeczki. Na każdym gorącym bułce powinno być około łyżeczki majonezu. Połóż liście sałaty na wierzchu. Rozdrobniony tuńczyk i ser należy ułożyć warstwami na warzywach pokrojonych w paski i ułożonych na środku. Złóż naleśnik na pół z obu stron. Zrób dwa środkowe pęczki ze szczypiorkiem.
Dodaj komentarz