Jak zrobić Rukolowe naleśniki z tuńczykiem i warzywami

Elastyczne, delikatne naleśniki z rukolą. Nadziewane tuńczykiem i krojonymi w paski warzywami: pomidorem, rzodkiewkami, i ogórkiem. To jest pyszne!

naleśniki z tuńczykiem i warzywami – lista składników:

  • 1/4 łyżeczki soli
  • 50 g rukoli
  • 8 listków kędzierzawej sałaty
  • szczypta cukru
  • 1 surowy ogórek
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • naleśniki
  • 8 długich „bączków” szczypiorku
  • 1 duże jajko
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • nadzienie:
  • 8 rzodkiewek
  • 80 g żółtego sera
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 szklanki gody gazowanej
  • majonez

naleśniki z tuńczykiem i warzywami Jak przygotować

Zobacz również: ciasteczka kardamonowe

1. Naleśniki: Po rozgnieceniu rukoli dodać 50 mililitrów mleka i trochę oleju. W misce natychmiast połącz pozostałe mleko, wodę gazowaną, jajko, mąkę, cukier i sól. Licencja na siedzenie przez blisko dziesięć minut. Gotuj gorące bułeczki. Na każdym gorącym bułce powinno być około łyżeczki majonezu. Połóż liście sałaty na wierzchu. Rozdrobniony tuńczyk i ser należy ułożyć warstwami na warzywach pokrojonych w paski i ułożonych na środku. Złóż naleśnik na pół z obu stron. Zrób dwa środkowe pęczki ze szczypiorkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *