Jak zrobić Słone kruche babeczki z pastą serową

słone kruche babeczki – składniki:

  • ½ kg mąki
  • 2 jajka
  • 250 g kremowego twarogu
  • Kruche babeczki można kupić gotowe w markecie lub zamówić w pobliskiej cukierni. Dla chętnych podaję prosty przepis.
  • 20 dag masła
  • ulubione zioła do smaku
  • Pasta serowa
  • sól
  • sól
  • 1-2 łyżki śmietany

słone kruche babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Babeczki z pastą serową i słonym ciastkiem: Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, solą i jajkami, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Po rozwałkowaniu cienko wylać na babeczki i nakłuć widelcem dziurki. Pieczemy w 160 stopniach przez około 20 minut. Zetrzyj części kleju. do dekoracji: suszone pomidory, kawałki ogórka, peklowana lub surowa papryka, gotowane migdały w pojemniku, kawałki salami i sardynki w puszkach to tylko kilka modeli. na podstawie tego, co możesz sobie wyobrazić. Kup rękaw z końcówką, jeśli chcesz, aby klej był dobrze ułożony na babeczkach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *