Jak zrobić Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób.
A dlaczego niezwykły ?
Bo podane w formie babeczek.
Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie.
Może się skusicie ?

babeczki z chleba – lista składników:

  • 10 jajek
  • 1/2 szk posiekanego szczypiorku
  • pieprz do smaku
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • 10 koktajlowych pomidorków
  • 100 g żółtego sera
  • 1/2 szk prażonej cebulki
  • 500 g chleba tostowego
  • 100 g wędzonego boczku ( plastry )
  • 1/2 szk mleka
  • sól do smaku
  • 200 g podsuszanej kiełbasy krakowskiej ( plastry )
  • składniki na 17 babeczek

babeczki z chleba Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Po pokrojeniu chleba w kostkę umieść je w misce. Wbij jajka do innej miski, dodaj mleko i wymieszaj. Dodać cebulę, posiekany szczypiorek i szpinak, dodać oddzielone pomidory i mielony cheddar. Dodaj pokrojony boczek i kiełbasę, dopraw solą i pieprzem do smaku i ponownie wymieszaj. 2 Połącz pozostałe składniki w misce z kostkami tostowymi i wymieszaj wszystko razem. Foremki na babeczki wysmarować masłem (można też użyć papierowych kubeczków, co ułatwi wyjmowanie babeczek z formy). W zagłębieniach ułożyć uformowane segmenty przygotowanej wcześniej masy. Babeczki pieczemy 25 minut w 190 stopniach. Podawaj na ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *