Jak zrobić Śniadaniowe muffinki z fetą i pomidorkami

Pyszne danie na śniadanie 🙂

muffinki z fetą – składniki:

  • czarne oliwki.
  • pieprz,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • ser feta 100g,
  • 200g mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • gałka muszkatołowa,
  • parę pomidorków koktajlowych,

muffinki z fetą Przygotowanie:

Zobacz także: kruche babeczki z budyniem

1. Przygotuj dwa dania. Do jednego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Do drugiego dodać mleko i olej. Ubijać jajka. Składniki dokładnie wymieszać. Łączymy suche i mokre mocowania wlewając je do siebie. Mieszanka powinna zawierać pokrojone w kostkę pomidory i oliwki. Posiekaj fetę i dodaj. Zmiksuj składniki. Ciasto należy włożyć do foremek. Na wierzch dodać pomidory i pozostały ser feta. Przygotuj w 180 stopniach przez 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *