Pyszne danie na śniadanie 🙂
muffinki z fetą – składniki:
- czarne oliwki.
- pieprz,
- 1/2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- sól,
- ser feta 100g,
- 200g mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki oleju,
- gałka muszkatołowa,
- parę pomidorków koktajlowych,
muffinki z fetą Przygotowanie:
Zobacz także: kruche babeczki z budyniem
1. Przygotuj dwa dania. Do jednego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Do drugiego dodać mleko i olej. Ubijać jajka. Składniki dokładnie wymieszać. Łączymy suche i mokre mocowania wlewając je do siebie. Mieszanka powinna zawierać pokrojone w kostkę pomidory i oliwki. Posiekaj fetę i dodaj. Zmiksuj składniki. Ciasto należy włożyć do foremek. Na wierzch dodać pomidory i pozostały ser feta. Przygotuj w 180 stopniach przez 25 minut.
Dodaj komentarz