Jak zrobić Sos czosnkowy na zimno (dip)

sos czosnkowy na zimno – składniki:

  • 3 łyżki jogurtu
  • sól
  • 1 łyżeczka ziół
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • prowansalskich
  • 3 łyżki majonezu
  • 3-4 ząbki czosnku

sos czosnkowy na zimno Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka z mąki kokosowej

Zanurz zimny sos czosnkowy w jogurcie, majonezie i soku z cytryny, aż będzie gładki. Dla uzyskania pożądanej konsystencji można zwiększyć ilość jogurtu lub majonezu. Do masy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (zwykle trzy, cztery ząbki; można użyć w zależności od tego, czy lubicie delikatniejszy, czy ostrzejszy smak. Dodać zioła prowansalskie lub inne preferowane przyprawy, np. jak bazylia, oregano itp. Do smaku posyp solą i pieprzem.Mój pomysł jest taki: Suszony czosnek granulowany można dodać do przeprojektowania rodzaju nowych smaków i warzyw, które mają niedostrzegalnie nieprzewidziany smak w przeciwieństwie do suszonych. Przed podaniem przykryj naczynie nurkiem i umieść w lodówce na około 30 minut, aby każdy ze smaków dobrze się wymieszał.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *