Jak zrobić Super polewa czekoladowa bez masła

Witam serdecznie
Propozycja na polewę czekoladową bez masła i mleka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Tak przygotowaną polewę czekoladową możemy wykorzystać do wykończenia ciast, ciastek, ciasteczek.

polewa czekoladowa bez masła – składniki:

  • 25 g kakao 2 łyżki z górką ( kakao prawdziwe-ciemne)
  • 50 ml wody
  • 100 g cukru pudru

polewa czekoladowa bez masła Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

podanych stopni lukru wystarczy pokryć ciasto o wymiarach 25 cm x 25 cm 2 Wszystkie składniki lukru umieścić w rondelku: kakao, cukier puder, woda są w trzecim rondelku. Stawiam gaz na garnku, mieszam i podgrzewam do wrzenia. 4 Z opisu rozgrzewania utrwalenia, ciągle mieszając, gotuję 4 minuty – stawiam na małym ogniu, aby zdobienie delikatnie bulgotało. 5 W celu wyeliminowania pojawienia się „grzybka, skórki”, polewę pozostawia się do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. 6 Letnią polewę wykorzystuję do ozdabiania ciast i innych słodkości.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *