Idealna przekąska na zimno dla wielbicieli łososia. Sprawdza się nie tylko jako drugie śniadanie do pracy lub na uczelnię lecz również doskonale komponuje się na naszym stole podczas wieczornych imprez towarzyskich.
szpinakowe naleśniki z łososiem – składniki:
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- łyżka oleju
- świeży koperek
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 250g białego serka kanapkowego (może być smakowy)
- 4 kostki mrożonego szpinaku w brykiecie
- Nadzienie:
- 200g wędzonego na zimno łososia
- pieprz do smaku
- Składniki na ciasto naleśnikowe (5- 6 naleśników) :
- 1 szklanka wody gazowanej
szpinakowe naleśniki z łososiem Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Dodaj komentarz