Jak zrobić Szpinakowe naleśniki z łososiem

Idealna przekąska na zimno dla wielbicieli łososia. Sprawdza się nie tylko jako drugie śniadanie do pracy lub na uczelnię lecz również doskonale komponuje się na naszym stole podczas wieczornych imprez towarzyskich.

naleśniki z łososiem – lista składników:

  • pół szklanki mleka
  • świeży koperek
  • Składniki na ciasto naleśnikowe (5- 6 naleśników) :
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz do smaku
  • 200g wędzonego na zimno łososia
  • łyżka oleju
  • 1 jajko
  • 250g białego serka kanapkowego (może być smakowy)
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • Nadzienie:
  • 4 kostki mrożonego szpinaku w brykiecie

naleśniki z łososiem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *